Fișe de lucru pentru identificarea literelor mici și mari

Unele grafeme sunt supuse confuziilor optice. Cel mai des, copiii cu care lucrez confundă „b” cu „d”, „m” cu „n” etc. Pentru a evita astfel de confuzii grafice, le-am propus o serie de fișe în care li se cere să găsească în careu, apoi să încercuiască sau să coloreze literele indicate. Pe fiecare fișă este inserată o imagine cu semnificație concretă, pentru a-i fi mai ușor copilului să stabilească asocierea literei cu un cuvânt-cheie (de exemplu, „p” de la „pisică”). Îi oferim astfel posibilitatea de a stabili o relație între semn, literă și semnificația sa.

Pot fi descărcate de aici 28 de fișe de lucru în format .pdf pentru identificarea și discriminare vizuală a literelor mici și mari de tipar:

Recomand atenție la dirijarea căutării! Copiii au tendința să încercuiască aleatoriu literele. Careul de litere este un bun prilej pentru a efectua exerciții suplimentare de progresie stânga-dreapta (sensul de scriere și citire). Se poate consolida noțiunea de „rând” urmărind în identificarea literelor direcția stânga-dreapta și de sus în jos.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.