„Bradul de Crăciun” – joc pentru activizarea vocabularului

Materialul conține două planșe cu șabloane de decupare și asamblare a cuburilor pentru stimularea denumirii unor obiecte de decorare, specifice sărbătorilor de iarnă. Pe a treia planșă sunt redate, separat, imaginile color care apar pe fețele cuburilor. Imaginile vor fi decupate, pentru a putea fi manipulate individual de către copil. Pe a patra planșă este reprezentat vizual un brad neîmpodobit.

De aici pot fi descărcate planșele:

Sugestii de utilizare a materialului:

„Cu ce împodobim bradul?” – Se solicită identificarea pe planșa cu obiecte a imaginii rezultate după rostogolirea cubului și denumirea imaginii, descrierea obiectului pe baza întrebărilor de sprijin; este încurajată exprimarea în enunțuri. Recompensa pentru un răspuns corect și participarea la dialog (în măsura posibilităților elevului) constă în permisiunea de lipire a imaginii decupate pe brad („împodobirea bradului”).

Cu atât a oferit mai multe răspunsuri complete, cu atât mai multe sunt ornamentele din brad. Acest joc îi permite elevului să aibă o imagine a propriului progres la finalul activității. Dacă activitatea va fi reluată, elevul poate face o comparație între planșe, apreciindu-și propria performanță în etape diferite de realizare a sarcinilor de lucru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.