Instrument pentru crearea fișelor de lucru interactive, cu feed-back imediat

Accesând https://liveworksheets.com, vă puteți crea propriile materiale pentru exersare sau evaluare, într-o manieră interactivă. Sau puteți utiliza fișele partajate de alți profesori, selectând din meniul aflat în partea stângă a paginii limba și disciplina.

Este necesară crearea unui cont de profesor, iar în varianta gratuită nu sunt restricții privind numărul de fișe elaborate, cu condiția partajării acestora. Dacă se dorește păstrarea fișelor create ca materiale private, numărul lor este limitat la 30.

În fișele de lucru se pot include sarcini constând în realizarea de asocieri, selectarea unui răspuns corect din mai multe variante oferite, exerciții de pronunție, exerciții bazate pe tehnica drag&dop, accesarea unor materiale audio/video etc.

Cum se procedează pentru obținerea unui astfel de material? Se încarcă un document salvat .pdf și se desenează casete, se introduc răspunsurile corecte sau se introduc o serie de comenzi.

Există, de asemenea, posibilitatea de a vedea cu ajutorul căror comenzi a fost realizată o fișă care v-a plăcut („How was it made?”). Alte opțiuni: descărcarea în format .pdf (dacă autorul permite aceasta și în limita a 10 fișe pe zi), salvarea la favorite, partajare cu elevii prin WhatsApp, încorporare în Google Classroom, în Microsoft Teams sau pe propriul site/blog.

Cum procedează elevii și cum putem obține răspunsurile lor? Eu am distribuit elevilor link-ul, aceștia au rezolvat cerințele, au activat butonul de finalizare și și-au verificat corectitudinea răspunsurilor. Au exersat până când au fost mulțumiți de rezultat, după care mi-au trimis o imagine.

Există și varianta ca elevii să trimită răspunsurile în e-mail, introducând adresa indicată de profesor sau un cod cheie furnizat de profesor (codul se regăsește în cont).

O altă opțiune este crearea de cărți de lucru interactive, în care sunt adăugate fișele (proprii sau cele partajate de alți profesori). Fie profesorul înregistrează elevii, fie aceștia se înregistrează singuri, cu codul cheie, după care li se atribuie cărțile de lucru interactive. Aici răspunsurile elevilor sunt salvate pentru un timp nelimitat, spre deosebire de adresa de e-mail, de unde vor fi șterse după 30 de zile.

Aici am propus fișe de lucru interactive, realizate cu ajutorul acestui instrument on-line.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.