Identificarea și denumirea emoțiilor (resurse pentru imprimare)

Jocul de energizare „Eu am … Cine are …?” poate fi utilizat fie ca moment de captare a atenției, fie pe parcursul desfășurării activității, atunci când simțiți că interesul se diminuează, se instalează oboseala și este nevoie de o modificare a ritmului, de adresare a unei cerințe noi, atractive.

 • Joc de identificare și denumire a emoțiilor

Conține 16 jetoane care pot fi decupate și, pentru o utilizare îndelungată, laminate. 14 jetoane ilustrează diferite trăiri emoționale, iar 2 jetoane marchează începerea, respectiv finalizarea jocului.

Se desfășoară în ștafetă, primul participant adresează întrebarea, după care intră în joc cel care identifică pe propriul jeton starea emoțională denumită. Prin adresarea întrebării de pe jeton, predă ștafeta următorului jucător.

Pe lângă implicare și menținere concentrată a atenției, jocul favorizează și activizarea vocabularului referitor la emoții și antrenarea abilităților de receptare a mesajelor orale și scrise.

De aici poate fi descărcat documentul în format PDF:


Set de ilustrații („Simt …” – bucurie, uimire, furie, tristețe, îngrijorare, dezgust, frică, mândrie, plictiseală, încântare, încredere, confuzie, dezamăgire).

Acestea pot fi utilizate într-o activitate de exersare a identificării și numirii indicatorilor non-verbali (expresii faciale, gesturi, posturi), sau pot constitui un suport imagistic pentru imitarea expresiilor faciale („Mima emoțiilor”). Prin decuparea în 3-4 fragmente pe orizontală/verticală pot fi obținute piese de puzzle, utilizate într-un moment de introducere în activitate sau de reactualizare a cunoștințelor anterioare.

De aici poate fi descărcat documentul PDF:


Setul de imagini („Cum se simte fata/băiatul?” – bucuroasă/bucuros, tristă/trist etc.) poate fi utilizat pentru activizarea vocabularului, exersarea formelor flexionare, constituirea perechilor de cuvinte cu înțeles opus, încurajarea exprimării în propoziții etc. Poate fi, de asemenea, suport imagistic pentru jocul „Mima emoțiilor”.

De aici poate fi descărcat documentul PDF:

Pentru realizarea acestor resurse am utilizat șabloane și imagini oferite de Canva.

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Identificarea și denumirea emoțiilor (resurse pentru imprimare)&8221;

 1. Mariana 02.04.2023 / 21:29

  Felicitări pentru resursele realizate! Sunt de mult folos pentru activităţile cu elevii, de aceea vă mulţumesc pentru că le publicaţi şi le putem folosi.
  Multă sănătate şi succes în activitatea dvs.

  Apreciază

 2. Cristina 05.04.2023 / 18:55

  Mulțumesc pentru aprecieri! Vă doresc și dvs. succes în activitate și numai bine!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.