Organizare și structurare spațială (joc didactic)

Scopul jocului: asocierea imaginilor cu pictogramele referitoare la coordonate spațiale de bază (pe-sub, în față-în spate, lângă-între, la stânga-la dreapta, deasupra-dedesubt, înăuntru-în afară).

Conținutul jocului: materialele propuse conțin două seturi de ilustrații diferite, care pot fi folosite în același scop. Intenția este de a oferi copilului posibilitatea de a alege imaginile, în funcție de preferințe. Pe de altă parte, sarcinile de lucru pot fi reluate până la o deplină consolidare, evitând însă monotonia.

(1) Planșe pentru confecționarea cuburilor cu pictograme (termeni care definesc coordonatele spațiale):

(2) Planșe cu imagini pentru decupare, care ilustrează coordonatele spațiale menționate (câte 12 imagini pentru fiecare variantă):

(3) Planșe pentru poziționarea imaginilor decupate, în asociere cu pictogramele (câte 4 planșe pentru fiecare set de imagini):

Sugestii de desfășurare a jocului: se denumește pictograma afișată pe fața cubului (1), rezultată în urma rostogolirii; se identifică imaginea decupată (2), cu care se potrivește pictograma; se plasează imaginea decupată pe planșa cu pictograme (3).

De aici pot fi descărcate resursele pentru jocul didactic:

Ca recompensă pentru plasarea corectă a imaginilor pe planșe pot fi utilizate aceste cuburi, care conțin imagini asemănătoare celor din jocul desfășurat. Cuburile pot reprezenta și suportul imagistic pentru încurajarea verbalizării. Astfel, copiii pot fi determinați mai ușor să utilizeze în comunicare termenii asociați relațiilor spațiale (de exemplu, formularea de întrebări și răspunsuri simple, în cadrul unor activități în perechi).

De aici pot fi descărcate cuburile cu imagini:

Lasă un răspuns