Joc interactiv de sortare a elementelor pe criteriul identității cromatice

Jocul în format PowerPoint se bazează pe tehnica drag&drop și contribuie la formarea capacității de percepție și diferențiere a unor obiecte cunoscute din mediul apropiat, după criteriul culorii.

Pentru desfășurarea jocului, copilul va fixa imaginile cu ajutorul mouse-ului și le va glisa în spațiile corespunzătoare. După ce toate elementele au fost grupate, acestea pot fi repoziționate în dreptunghiul din dreapta diapozitivului. O altă variantă de revenire la starea inițială este închiderea aplicației fără salvare.

Materialul este personalizabil. Imaginile pot fi înlocuite, înlăturate, redimensionate etc. Dacă se dorește înlocuirea unei imagini, aceasta va fi selectată, iar din bara de instrumente se activează opțiunile Format imagine > Modificare imagine. Se alege noul element dorit din propriul dispozitiv sau din alte surse. Puteți urmări acești pași în videoclipul demonstrativ.

Joc interactiv de sortare după criteriul culorii

Pentru exersare s-au folosit opt culori uzuale și nuanțe ale acestora. Fișierul .pdf conține jetoane pentru exersarea denumirii culorilor.

Lasă un răspuns