Fișa psihopedagogică pentru elevul cu dizabilități și/sau cerințe educaționale speciale

Rezultatele evaluării educaționale se consemnează în fișa psihopedagogică:

Evaluarea educațională este realizată, după caz, de către cadrul didactic care lucrează direct cu copilul în unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar, învățătorul/institutorul/profesorul pentru învățământul primar, dirigintele pentru învățământul gimnazial și liceal, în colaborare cu consilierul școlar și profesorul itinerant/de sprijin sau cu alți profesioniști din echipa multidisciplinară.

Evaluarea educațională are în vedere stabilirea nivelului de achiziții curriculare, a gradului de asimilare și corelare a acestora cu posibilitățile și nivelul de dezvoltare cognitivă, psihomotorie și socio-afectivă a copilului, precum și identificarea decalajelor curriculare, a particularităților de învățare și dezvoltare.

Acesta este modelul propus în Anexa nr. 9 a Metodologiei pentru evaluarea și intervenția integrată în vederea încadrării copiilor cu dizabilități în grad de handicap, a orientării școlare și profesionale a copiilor cu cerințe educaționale speciale, precum și în vederea abilitării și reabilitării copiilor cu dizabilități și/sau cerințe educaționale speciale:

2 gânduri despre &8222;Fișa psihopedagogică pentru elevul cu dizabilități și/sau cerințe educaționale speciale&8221;

  1. Florina 13.03.2022 / 11:26

    Buna ziua.
    Foarte utile si pe întelesul nostru,al părinților.
    Multumesc,apreciez munca depusă si dăruirea.
    Copilul meu va invata multe de aici.
    Fiti binecuvantata !

  2. Cristina 13.03.2022 / 21:11

    Vă mulțumesc pentru aprecieri! E o mare bucurie pentru mine faptul că materialele pot fi de ajutor copilului dumneavoastră.

Lasă un răspuns